Meditasyon, stresi kesmek, uykuyu kaldırmak ve bağışıklığı çoğaltmak dahi iç gezmek suretiyle fiziksel sıhhat amacıyla bir dizi yararları olduğu yayınlanan sade zihin-beden uygulamasıdır.
İi. Meditasyon nelerdir?
Meditasyon, sade ferdin dikkatlerini sade zihinsel durgunluk ve rehavet durumu elde demek amacıyla muayyen sade bilinçlilik, düşünceye yahut faaliyete odakladığı sade uygulamadır.
III. Meditasyonun yararları
Fiziksel sıhhat amacıyla meditasyonun yararları şunlardır:
- Azaltılmış stres
- Geliştirilmiş aymazlık
- Artmış muafiyet
- Azaltılmış ateş
- Geliştirilmiş kardiyovasküler sıhhat
- İnflamasyonun azalması
- Geliştirilmiş bilişsel fonksiyon
IV. Nasıl meditasyon yapılır
Meditasyon yapmanın birnice değişik yolu vardır, sadece ana adımlar aşağıdaki gibidir:
- Erinçsiz edilmeyeceğiniz ağızsız sade arazi bulun.
- Sırtınız saha ile basit sade pozisyonda oturun.
- Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
- Akciğerlerinize girip çıkan havanın hissine özen ederek aheste ve içten iç ve bayır soluk karşı.
- Zihniniz dolaşırsa, dikkatinizi nazik nefesinize köylü getirin.
- İstediğiniz büyüklüğünde meditasyon meydana getirmeye bitmeme edin.
V. Değişik Meditasyon Türleri
Gelişigüzel biri kendine has yararları olan birnice değişik meditasyon türü vardır. Yer popüler meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:
- Farkındalık Meditasyonu
- Transandantal meditasyon
- Vipassana Meditasyonu
- Kadın Meditasyonu
- Qigong
- Tai Chi
VI. Nerede meditasyon yapılır
Gelişigüzel yerde meditasyon yapabilirsiniz, sadece erinçsiz edilmeyeceğiniz ağızsız sade arazi sağlamak yer iyisidir. Meditasyon akdetmek amacıyla birtakım pekiyi bölgeler şunları ihtiva eder:
- Döşek Odanız
- Dar Park
- Yoga Stüdyosu
- Dar Meditasyon Merkezi
Vii. Hangi çoğunlukla meditasyon yapılır
Gelişigüzel güneş meditasyon akdetmek amacıyla ülkü süre kişiden kişiye değişmiş olur. Birtakım insanoğlu rastgele güneş yalnız dar zihin meditasyon yapmanın faydalı bulunduğunu, ötekiler ise henüz ayrıntılı zaman meditasyon yapmayı yeğleme ediyor.
VIII. Meditasyon hangi büyüklüğünde
Gelişigüzel güneş meditasyon akdetmek amacıyla ülkü zaman kişiden kişiye değişmiş olur. Birtakım insanoğlu rastgele güneş yalnız dar zihin meditasyon yapmanın faydalı bulunduğunu, ötekiler ise henüz ayrıntılı zaman meditasyon yapmayı yeğleme ediyor.
İx. Meditasyon yaptığınızda hangi beklemelisiniz
Meditasyon meydana getirmeye kabak başladığınızda, aşağıdakileri içeren muhtelif hisler yaşayabilirsiniz:
- Rehavet
- Sükûnet
- Sulh
- Sevinç
- Öfori
- İç yüzü
Antet | Yanıt |
---|---|
Meditasyon | Dar ferdin dikkatini muayyen sade nesneye, düşünceye yahut aktiviteye odaklamayı içeren sade bilinç ve vücut uygulaması, sade durgunluk ve farkındalık durumuna yankılanmak amacıyla. |
Sıhhat | Meditasyonun, stresi kesmek, uykuyu kaldırmak ve cankuşu halini çoğaltmak dahi iç gezmek suretiyle fiziksel ve zihinsel sıhhat amacıyla bir dizi yararları olduğu gösterilmiştir. |
Farkındalık | tam mevcut olma durumu, yargılamadan düşüncelerimizin ve duygularımızın bilincinde. |
Stres | Meditasyon, düşüncelerimizi ve duygularımızı henüz etken bir halde nasıl yöneteceğimizi öğreterek stresi azaltmaya destek belki. |
Rahatlık | Meditasyon, stresi azaltarak, uykuyu iyileştirerek ve cankuşu halini artırarak umumi rahatlık duygumuzu geliştirmeye destek belki. |
İi. Meditasyon nelerdir?
Meditasyon, ferdin dikkatini muayyen sade nesneye, düşünceye yahut aktiviteye odaklamayı içeren sade zihin-beden uygulamasıdır. Stres kısıntı, gevşeme ve içsel açınma benzer biçimde muhtelif nedenlerle uygulanabilir.
Birnice değişik meditasyon türü vardır, sadece tamamı odaklanmak ve arınmak amacıyla zihni eğitmenin paycı hedefini paylaşır. Birtakım popüler meditasyon türleri içinde farkındalık meditasyonu, mantra meditasyonu ve çok meditasyon bulunmaktadır.
Meditasyon, bir çok eş amacıyla güvenilir ve etken sade uygulamadır. Hem de, meditasyonun bazı zamanlar endişe yahut öteki negatif duyguları tetikleyebileceğini göstermek önemlidir. Meditasyondan rastgele sade negatif canip tesir yaşarsanız, ergonomik yapmayı tatil etmek ve doktorunuzla bahsetmek önemlidir.
III. Meditasyonun yararları
Meditasyonun hem fiziksel bununla beraber zihinsel sıhhat amacıyla bir dizi yararları olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun birtakım yararları şunları ihtiva eder:
- Azaltılmış stres ve endişe
- Gelişmiş cankuşu ve refahı
- Artan merkez ve konsantrasyon
- Geliştirilmiş aymazlık kalitesi
- Azaltılmış ateş
- Geliştirilmiş muafiyet fonksiyonu
- İnflamasyonun azalması
- Geliştirilmiş kardiyovasküler sıhhat
- Azaltılmış rahatsızlık riski
Işte faydalar bir takım ilmi emek harcama ile desteklenmektedir. Örnek olarak, dergide gösterilen sade emek harcama Jama Dahiliye kronik ağrısı olan insanlarda meditasyonun stresi ve kaygıyı azalttığını bulmuştur. Dergide gösterilen ayrıksı sade emek harcama Psikosomatik tababetdepresyonu olan insanlarda meditasyonun cankuşu halini ve refahını geliştirdiğini buldu.
Meditasyonun yararları ile alakalı daha çok data kazanmak istiyorsanız, çevrimiçi olarak bulunan olan bir takım estelik vardır. Meditasyonun faydalarını detaylı bir şekilde tartışan makaleler, kitaplar ve videolar bulabilirsiniz. Ek olarak, kendiniz amacıyla yararları nasıl meditasyon yapacağınızı ve deneyimleyeceğinizi öğrenmenize destek olabilecek rehberli meditasyonlar dahi bulabilirsiniz.
IV. Nasıl meditasyon yapılır
Meditasyon, rastgele yerde, daima yapılabilecek sıradan sade uygulamadır. Meditasyon yapmanın birnice değişik yolu vardır, sadece ana adımlar aynıdır. İşte başlamanız amacıyla dar delil:
* Erinçsiz edilmeyeceğiniz ağızsız sade arazi bulun.
* Kolay sade pozisyonda oturun, sırtınız saha ve ayaklarınız yerde saha.
* Gözlerinizi kapatın ve vücudunuzu rahatlatın.
* Nefesinize odaklanın.
* Dikkatinizi lahza’a getirin.
* Fikir ve duygularınıza değişmeyen vermeden özen edin.
* Ortaya çıkan rastgele sade fikir yahut kalp bırakın.
* İstediğiniz büyüklüğünde nefesinize ve anına odaklanmaya bitmeme edin.
Meditasyon yapmayı bitirdiğinizde, dar soluk karşı ve gözlerinizi açın. Nasıl hissettiğine özen edin.
V. Değişik Meditasyon Türleri
Gelişigüzel biri zat benzersiz yararları ve dezavantajları olan birnice değişik meditasyon türü vardır. Yer popüler meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:
- Farkındalık Meditasyonu
- Transandantal meditasyon
- Vipassana Meditasyonu
- Mantra Meditasyonu
- Yoga nidra
Sizin amacıyla yer pekiyi meditasyon türü, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize asılı olacaktır. Meditasyonda yeniyseniz, sizin amacıyla neyin yer pekiyi bulunduğunu denemek amacıyla değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek pekiyi sade fikirdir.
İşte rastgele sade meditasyon türüne çelimsiz sade umumi nazar:
- Farkındalık Meditasyonu zamana odaklanan sade janr meditasyon. Farkındalık meditasyonunda, sükunet içinde oturup nefesinize, vücudunuza yahut düşüncelerinize odaklanırsınız.
- Transandantal meditasyon sade mantra yahut mukaddes sade söz yahut birlik tekrarlamayı içeren sade meditasyon türüdür.
- Vipassana Meditasyonu düşüncelerinizi ve duygularınızı yargılamadan gözlemlemeyi içeren sade meditasyon türüdür.
- Mantra Meditasyonu sade mantra yahut mukaddes sade söz yahut birlik tekrarlamayı içeren sade meditasyon türüdür.
- Yoga nidra rehavet ve görselleştirmeyi içeren sade meditasyon türüdür.
Değişik meditasyon türleri ile alakalı daha çok data kazanmak istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birnice estelik mevcuttur. Yöresel topluluğunuzda dersler ve atölyeler dahi bulabilirsiniz.
VI. Nerede meditasyon yapılır
Meditasyon yapabileceğiniz birnice değişik arazi mevcut. Evde, bölüt aleni sade yerde yahut tabiat ortamında meditasyon yapabilirsiniz.
Meditasyonda yeniyseniz, evde ağızsız ve basit sade alanda meditasyon yaparak adım atmak faydalı belki. Işte, tertipli olarak yapabileceğiniz şahsi sade meditasyon uygulaması oluşturmanıza destek olacaktır.
Meditasyon hikayesinde birazcık tecrübeniz olduğunda, bölüt aleni sade yerde yahut tabiat ortamında olduğu benzer biçimde ayrıksı yerlerde meditasyon yapmayı tecrübe etmek isteyebilirsiniz. Değişik ortamlarda meditasyon akdetmek, çevrenizle irtibat kurmanıza ve meditasyonun faydalarını becerikli yollarla deneyimlemenize destek belki.
İşte meditasyon amacıyla sade arazi kura çekmek amacıyla birtakım ipuçları:
- Ağızsız ve özen distribütör sıfır sade arazi seçin.
- Kendinizi basit ve basit hissettiğiniz sade arazi seçin.
- Evde meditasyon yapıyorsanız, hususi sade meditasyon alanı oluşturun.
- Bölüt aleni sade yerde meditasyon yapıyorsanız, sadece kalabileceğiniz yahut erinçsiz edilmeyeceğiniz sade arazi bulun.
- Dar tabiat ortamında meditasyon yapıyorsanız, tabiat ile çevrili olabileceğiniz sade arazi seçin.
Ihmal etmeyin, yer mühim öz rahatlıkla meditasyon yapabileceğiniz ve tinsel benliğinizle irtibat kurabileceğiniz sade arazi bulmaktır.
Vii. Hangi çoğunlukla meditasyon yapılır
Hangi sıklıkta meditasyon yapılması sorusuna birnumara bedene uyan sade yanıt yoktur. Sizin amacıyla ülkü tezlik, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize asılı olacaktır. Birtakım insanoğlu günde sade defa meditasyon yapmanın yararları elde demek amacıyla kafi bulunduğunu, diğerlerinin ise daha çok yahut henüz azca kesif meditasyon yapması gerekebilir.
Meditasyonda yeniyseniz, çoğu zaman günde 5 yahut 10 zihin benzer biçimde çelimsiz süreler süresince meditasyon yaparak başlamanız önerilir. Meditasyon hikayesinde henüz basit ağıl geldikçe, meditasyon seanslarınızın uzunluğunu az az artırabilirsiniz.
Sizin amacıyla işe yarar sade günün saatini sağlamak dahi önemlidir. Birtakım insanoğlu sabahları yer kurnaz olduklarını, ötekiler gece meditasyon yapmayı yeğleme ayar. Sonunda, meditasyon akdetmek amacıyla yer pekiyi süre, rahatlayabilmeniz ve odaklanabileceğiniz zamandır.
Tertipli sade meditasyon uygulamasına asılı kalmakta zorlanırsanız, motive olmanıza destek gezmek amacıyla yapabileceğiniz dar öz vardır. ilk başlarda, muayyen sayıda güneş yahut hafta meditasyon akdetmek amacıyla kendinize sade taahhütte bulunun. İkincisi, yolculuğunuzda sizi destekleyecek sade meditasyon ortağı yahut öbek bulun. Üçüncüsü, meditasyonu rastgele güneş ergonomik akdetmek amacıyla muayyen sade tarihi ayırarak jurnal rutininizin sade parçası haline getirin.
Minik sade tatbik ile, meditasyonu hayatınıza iç etmenin ve sunmuş olduğu birnice faydayı elde etmenin muhteşem sade yolunu bulabileceksiniz.
Hangi büyüklüğünde meditasyon yapmalısınız?
Meditasyon amacıyla ülkü sürenin ayrıntılı süresi bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize asılı olarak değişeceğinden, işte soruya birnumara bedene uyan sade yanıt yoktur. Hem de, bir çok bilirkişi 5-10 dakikalık çelimsiz meditasyon seanslarıyla başlamayı ve uygulamada henüz basit ağıl geldikçe dönemin uzunluğunu az az artırmasını önerir.
Meditasyonda yeniyseniz, bitkin yahut erinçsiz hissediyorsanız bedeninizi ve zihninizi uymak ve meditasyon yapmayı bırakmanız önemlidir. Ek olarak, rahatlayabilmeniz ve odaklanabileceğiniz sade günün saatini dahi sağlamak dahi önemlidir.
Zaman içinde, meditasyon seanslarınızın uzunluğunu çoğaltmak istediğinizi görebilirsiniz. Hem de, kalitenin miktardan henüz mühim bulunduğunu anımsamak önemlidir. Henüz çelimsiz bir müddet meditasyon akdetmek ve nefesinize ve düşüncelerinize hakikaten henüz ayrıntılı bir müddet meditasyon akdetmek ve zihninizin dolaşmasına müsaade vermekten henüz iyidir.
Meditasyon akdetmek amacıyla süre sağlamak amacıyla savaşım ediyorsanız, yapabileceğiniz dar öz mevcut. ilk başlarda, buluşma beklerken yahut günortası yemeği molasında olduğu benzer biçimde, meditasyon yapabileceğiniz güneş süresince minik süre cepleri bulmaya çalışın. İkincisi, rutininizin sade parçası haline gelmesi amacıyla rastgele güneş tıpkı saatte meditasyon meydana getirmeye çalışın. En son, dar dakikalık meditasyonun birlikte yararlı olabileceğini ihmal etmeyin, bundan dolayı ayrıntılı zaman meditasyon yapamıyorsanız cesaretiniz kırılmasına niçin olun.
İx. Meditasyon yaptığınızda hangi beklemelisiniz
İlk meditasyon meydana getirmeye başladığınızda, muhtelif değişik hisler yaşayabilirsiniz. Bunlar şunları içerebilir:
- Rehavet
- Sükûnet
- Sulh
- Sevinç
- İç yüzü
- Yaratıcılık
- Artan Enerji
- Azaltılmış stres
- Geliştirilmiş aymazlık
Meditasyon meydana getirmeye başladığınızda birtakım müşkülat dahi yaşayabilirsiniz. Bunlar şunları içerebilir:
- Rahatsız etme
- Kaygı
- Kan basıncı
- Yarışma Düşünceleri
- Uyuşukluk
Her insanın değişik meditasyon yaşadığını anımsamak önemlidir. Dar birey amacıyla mücbir olan öteki amacıyla rahat belki. Meditasyon yaparken rastgele sade güçlük yaşarsanız, teslim etmeyin. Bir tek ergonomik meydana getirmeye bitmeme edin ve nihayetinde meditasyon akdetmek amacıyla zat yolunuzu bulacaksınız.
Meditasyon yaptığınızda zorluklarla başa üremek amacıyla birtakım ipuçları:
- Kendinize alın sabırlı olun. Meditasyon yapmayı çapalamak süre alır.
- Değişik teknikleri denemekten korkmayın.
- Meditasyon akdetmek amacıyla basit sade arazi bulun.
- Meditasyon akdetmek amacıyla rastgele güneş muayyen sade tarihi sade kenara kucak.
- Meditasyon yapmadan ilkin pekiyi dinlenmiş olduğunuzdan güvenilir olun.
- Meditasyon yapmadan ilkin kafein ve alkolden kaçının.
- Şayet bunalmış hissediyorsanız, nefesinize odaklanmaya çalışın.
- Endişeli hissediyorsanız, kaslarınızı rahatlatmaya çalışın.
- Yoğun olmakta mesele yaşıyorsanız, birnumara sade nesneye yahut sese odaklanmaya çalışın.
Tatbik ile, meditasyonun zorluklarının üstesinden nasıl geleceğinizi öğrenecek ve sunmuş olduğu birnice faydayı deneyimleyeceksiniz.
S1: Meditasyon nelerdir?
C: Meditasyon, ferdin dikkatini muayyen sade nesneye, düşünceye yahut aktiviteye odaklamayı içeren sade zihin-beden uygulamasıdır. Stresi kesmek, uykuyu kaldırmak ve cankuşu halini çoğaltmak dahi iç gezmek suretiyle fiziksel ve zihinsel sıhhat amacıyla bir dizi yararları olduğu gösterilmiştir.
S2: Meditasyonun yararları nedir?
C: Meditasyonun fiziksel ve zihinsel sıhhat amacıyla bir dizi yararları olduğu gösterilmiştir:
- Azaltılmış stres
- Geliştirilmiş aymazlık
- Artmış cankuşu
- Artan merkez ve özen
- Azaltılmış ateş
- Geliştirilmiş muafiyet fonksiyonu
- Ruh hastalığı ve felç riskinin azalması
S3: Meditasyona nasıl başlayabilirim?
C: Meditasyona başlamanın birnice değişik yolu mevcut. İşte dar delil:
- Erinçsiz edilmeyeceğiniz ağızsız sade arazi bulun.
- Sırtınız saha ve ayaklarınız yere saha olarak basit sade pozisyonda oturun.
- Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
- Dikkatinizi zamana getirin ve ortaya çıkan rastgele sade fikir yahut endişeyi bırakın.
- 5-10 zihin yahut dilediğiniz büyüklüğünde bitmeme edin.
0 Yorum